Isokorb produktem przyjaznym dla domu

Logo Moj Dom Polen
Termoizolacyjny łącznik balkonowy Isokorb otrzymał tytuł „Produkt Przyjazny dla Mojego Domu 2012”. Jury konkursu doceniło innowacyjność rozwiązania, które redukując mostki termiczne w obrębie balkonów, zapobiega ucieczce ciepła z pomieszczeń i gwarantuje

Celem konkursu „Produkt Przyjazny dla Mojego Domu” jest wyróżnienie produktów, które wnoszą w życie użytkownika i wykonawcy zadowolenie, są trwałe i nie zmieniają swoich właściwości z biegiem czasu, a także nie są szkodliwe dla otoczenia. Łącznik Isokorb zdobył uznanie jury ze względu na swoje wszechstronne i praktyczne właściwości. Produkt eliminując mostki termiczne na styku połączenia płyty balkonowej ze ścianą, znacznie ogranicza straty ciepła oraz zapobiega zawilgoceniu i zagrzybieniu ścian. Ponieważ jest on wbudowany między płytę balkonu a stropu, zapewnia jednocześnie niewidoczne, eleganckie ocieplenie oraz pełni rolę dodatkowego elementu nośnego konstrukcji. Pozwala to na uniknięcie takich strat budowlanych, jak rysy betonu wynikające ze skurczu i rozszerzalności na połączeniu płyty balkonowej i stropowej. Isokorb może byćz powodzeniem stosowany zarówno w budownictwie jednorodzinnym, jak i wielorodzinnym.

Bardzo cieszy nas zdobyta nagroda. Potwierdza ona wysoką jakość naszego rozwiązania, które jest doceniane przez profesjonalistów. Przez balkon może uciekać aż 30% energii. Isokorb pozwala znacznie zredukować te straty, przyczyniając się tym samym do obniżenia rachunków za ogrzewanie oraz zapewniając przy tym wiele innych, dodatkowych korzyści. - mówi Rafał Ulatowski, Prezes Schöck Polska.

W tym roku odbyła się już szósta edycja przedsięwzięcia „Produkt Przyjazny dla Mojego Domu”. Produkty nominowane i wyróżniane są w następujących kategoriach: dachy, instalacje (sanitarne, grzewcze, elektryczne), izolacje, materiały budowlane, materiały wykończeniowe, podłogi, sprzęt – narzędzia, stolarka otworowa, wentylacja – klimatyzacja. Organizatorem przedsięwzięcia jest redakcja poradnika budowlanego „Mój Dom”.

Firma Schöck Polska jest częścią Grupy Schöck, tworzącej rozwiązania izolacyjne stosowane w budownictwie wielorodzinnym. Firmy należące do Grupy mieszczą się między innymi w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii, Holandii, w Polsce i na Węgrzech.