BIL_NEWS_Bucher_16z9_FHD.jpg
Od 16 kwietnia 2020 r. Mike Bucher obejmie stanowisko Prezesa Zarządu Schöck AG oraz Prezesa Zarządu Schöck Bauteile GmbH.

Mike Bucher od 2018 roku kierował spółką Wienerberger Österreich GmbH pełniąc funkcję dyrektora generalnego. Wcześniej piastował różne stanowiska kierownicze w branży budowlanej, między innymi w firmach Prefa i Geze. Posiada 20-letnie doświadczenie w międzynarodowych firmach, gdzie pracował jako menedżer ds. dostawców budowlanych, koncentrując się na takich zadaniach jak innowacje, rozwój biznesu i cyfryzacja. Jako Prezes Zarządu Mike Bucher przejmuje ogólną odpowiedzialność za międzynarodową Grupę Schöck wraz z dwoma dotychczasowymi członkami Zarządu, dr Haraldem Braaschem (pion techniczny) i Thomasem Stürzlem (pion handlowy). Jako CEO Mike Bucher skupi się na strategicznym kierunku działalności całej Grupy Schöck, na sprzedaży krajowej i międzynarodowej oraz marketingu.

"Dzięki swoim podstawowym kompetencjom w zakresie izolacji cieplnej elementów nośnych i izolacji od dźwięków uderzeniowych, jak również nowo powstałemu segmentowi systemów mocujących do fasad, spółka Schöck jest niezwykle interesującym przedsiębiorstwem w branży budowlanej. Będąc ekspertem w dziedzinie komponentów budowlanych reprezentuje efektywność energetyczną i nowoczesne budownictwo.

W firmie poczynione zostały ważne kroki dla jej przyszłości, w ubiegłym roku utworzono nowy działu cyfryzacji, niosący ze sobą nowe rozwiązania. Cieszę się, że mogę wykorzystać swoją wiedzę i doświadczenie, aby kontynuować i kształtować strategiczny kierunek firmy Schöck. Będziemy nadal koncentrować się na oferowaniu naszym klientom i partnerom wartości dodanej w całym łańcuchu wartości", podkreśla Mike Bucher.

Alfons Hörmann objął stanowisko Prezesa Zarządu Schöck AG w 2017 roku. Wcześniej, od 1999 r., był członkiem Rady Nadzorczej Schöck, a od 2003 r. jej Przewodniczącym. W swojej wieloletniej pracy dla firmy rodzinnej, z wielkim osobistym zaangażowaniem rozwijał dziedzictwo założyciela firmy, Eberharda Schöcka. W minionym roku 2019 Grupa Schöck osiągnęła obroty w wysokości 202 mln euro i przekroczyła kolejną granicę tysiąca pracowników firmy.

Pobieranie
Do pobrania - 300 dpi